Metaalbewerking

Metaalbewerking is de wetenschap en kunst van het snijden, lassen, boren, vormgeven en manipuleren van metalen materialen. Om deze vervolgens te transformeren tot complexe componenten, producten en structuren. Metaalbewerking is in talloze industrieën van cruciaal belang. Denk aan fabricage, elektronica en de luchtvaart. Als toonaangevende speler in de metaalindustrie delen we graag onze passie en expertise op het gebied van metaalbewerking.

Wat is metaalbewerking?

Bij metaalbewerking worden metalen grondstoffen omgezet in complexe en functionele onderdelen die de bouwstenen vormen van talloze constructies. Bij EPM omarmen wij naast de traditionele technieken ook de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals CNC-automatisering en geavanceerde software voor simulatie en ontwerp.

Waar wordt het voor gebruikt?

Metaalbewerking wordt gebruikt om nauwkeurige en complexe onderdelen te produceren voor machines, voertuigen, elektronica, bouwproductie, huishoudelijke apparaten en nog meer. Deze techniek vindt toepassing in vrijwel elke industrie waar behoefte is aan metalen onderdelen. Van alledaagse gebruiksvoorwerpen tot geavanceerde technieken.

Een van de belangrijkste technieken bij metaalbewerking is het snijden van metaal. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals handmatig met een zaag, of machinaal met een lasersnijder of plasmasnijder. Het snijden van metaal is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat het metaal de juiste vorm krijgt.

Een andere belangrijke techniek bij metaalbewerking is buigen. Dit kan handmatig gebeuren met een buigijzer, maar er zijn ook machines die gebruikt kunnen worden om metaal te buigen. Door metaal te buigen, kan het in de gewenste vorm gebracht worden voor verschillende toepassingen.

Naast snijden en buigen, zijn lassen en slijpen belangrijke technieken bij metaalbewerking. Lassen is het proces van het samenvoegen van twee stukken metaal door ze te verhitten en vervolgens aan elkaar te smelten. Slijpen is het proces van het glad maken van ruwe randen van metaal om het er netjes uit te laten zien.

Het gebruik van metaalbewerking kan ook helpen om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen. Door metaalbewerking toe te passen, kunnen metalen producten op maat worden gemaakt, waardoor de hoeveelheid afval wordt verminderd. Bovendien kunnen machines die gebruikt worden bij metaalbewerking met hoge snelheid werken, waardoor productieprocessen sneller en efficiënter worden.

Waarom EPM Metaaltechniek?

Ons ervaren team van vakmensen en geavanceerde technologie stellen ons in staat om een breed scala aan bewerkingsprocessen uit te voeren, van draaien en frezen tot lasersnijden en lassen. Wij begrijpen dat geen twee projecten hetzelfde zijn, daarom werken wij nauw samen met onze klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden die naadloos aansluiten op hun behoeften.

Of het nu gaat om enkelstuks of serieproductie, eenvoudige componenten of complexe assemblages, bij EPM Metaaltechniek leveren we niet alleen producten, maar ook oplossingen. We nodigen je uit om samen met ons de wereld van metaalbewerking te ontdekken en de mogelijkheden te verkennen die vorm kunnen geven aan jouw visie.

Aan het werk