Aluminium frezen

Aluminium is een materiaal dat zeer geschikt is om te frezen. Aluminium bezit namelijk de voordelige eigenschappen dat het ondanks zijn lage dichtheid en lichte gewicht toch heel sterk, taai en elastisch is. Doordat EPM in het bezit is van moderne freesmachines kunnen we nauwkeurig aluminium kokers, strippen en profielen tot een lengte van 15.000 mm bewerken.

Bij frezen wordt er doormiddel van een ronddraaiende frees stukken materiaal weggenomen, om zo een gewenste vorm te bereiken. Met de hulp van CAM software en een STP.file wordt er een freesprogramma gemaakt dat wordt toegewezen aan het product. Er worden nauwkeurig de juiste gereedschappen gekozen, zodat de bewerking op een stabiele manier voltooid wordt. Zodra het product klaar is worden de bramen en de olie van het product verwijderd wordt het product uitgeleverd aan de opdrachtgever.

EPM beschikt over drie freesmachines. Twee 5-assig en één 3-assig. De 5-assige freesbanken hebben een werkbereik tot 15.000mm. De 3-assige freesbank heeft een werkbereik tot 3.000×1.000x700mm.